Maku: suklaa
Pidän suklaasta. En valkoisesta, mutta maito- ja tummasta. Maraboun schweizernöt on melkein parasta maailmassa, taatusti parasta lajissaan. Syön harvoin suklaapatukoita, joskus palan Geishaa tai puolikkaan Snickersin. Fazerin sininen on ihan voittaja, parasta pelkkää maitosuklaata, rakastan siihen dipattuja mansikoita.
Tummaa suklaata? Kyllä, kiitos, nykyään. Maistelen mielelläni praliineja, mutta myös erilaisia tummasuklaalevyjä. Suosikkisuklaani tulevat useimmiten Madagaskarilta ja ovat tummia, vähintään 65%. Niiden maut ovat täyteläisiä, pyöreitä, pehmeitä, täynnä eksoottisia hedelmiä ja etenkin sitrushedelmiä. Jälkimauksi muodostuu usein raikkaan kirpeä sitruunaisen suklainen pehmeys, mmm... Seuraksi expresso. Tupla-mmm...
Mutta ovat suklaaleivonnaisetkin paikallaan, vaikka eivät suurissa määrissä. Leivon itse kotona silloin tällöin, yleensä jonkinlaista brownie-tai kladdkakaversiota. Tässä esimerkiksi vompunaattorin syntymäpäivätorttu, saksanpähkinä-tuplasuklaabrownie.
Tummaa suklaata? Kyllä, kiitos, nykyään. Maistelen mielelläni praliineja, mutta myös erilaisia tummasuklaalevyjä. Suosikkisuklaani tulevat useimmiten Madagaskarilta ja ovat tummia, vähintään 65%. Niiden maut ovat täyteläisiä, pyöreitä, pehmeitä, täynnä eksoottisia hedelmiä ja etenkin sitrushedelmiä. Jälkimauksi muodostuu usein raikkaan kirpeä sitruunaisen suklainen pehmeys, mmm... Seuraksi expresso. Tupla-mmm...
Mutta ovat suklaaleivonnaisetkin paikallaan, vaikka eivät suurissa määrissä. Leivon itse kotona silloin tällöin, yleensä jonkinlaista brownie-tai kladdkakaversiota. Tässä esimerkiksi vompunaattorin syntymäpäivätorttu, saksanpähkinä-tuplasuklaabrownie.
Kommentarer
Trackback