Tuoksu, maku: kahvi

Aah... Kymmenen vuotta sitten olin ihminen, joka ei juonut kahvia. Olin tee-ihminen. Join kahvia vain häissä ja hautajaisissa, jos teetä todellakaan ei ollut saatavilla.

Sitten kun lattesta tuli trendikästä, minäkin join sitä. Mutta siinähän maidolla on pääosa. Iso, iso lasi, yksinkertainen espresso ja loput lämmintä maitoa. Ja seuralla. Oli ja on ihanaa istua kavereiden kanssa kahvilla juoruamassa ja parantamassa maailmaa.

Aikaa myöten rupesin nauttimaan cafe au lait'a Sokoksen Coffee housessa. Siellä oli ihanan isot nojatuolit ja kaikki iltapäivälehdet. Minun sieluni lepäsi.

Ostimme kotiin Gaggian italiailaisen espressokoneen kuutisen vuotta sitten ja mieskin rupesi juomaan kahvia. Opin, että hyvän kahvin tekeminen on taidetta. Papujen pitää olla tuoreita, jauhatuksen sopivan karkeaa, maidon tarpeeksi lämmintä. Poditkin toimivat hyvin, mutta vain tietyn merkkiset.

Viime vuonnna ostimme pressonkannun ja nyt olemme nauttineet pääasiallisesti sen aikaansaannoksista. Ah ihanuutta! Vesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu, otetaan pois liedeltä ja annetaan kuplien kadota, silloin lämpötila on oikea. Kahvia ostetaan pienessä pussissa ja säilytetään sitä tiiviisti pakattuna pakastimessa. Meillä on vieressä pieni kahvikauppa, jossa myydään useita eri tummapaahtoisia laatuja ja jotka jauhetaan ostettaessa toiveidemme mukaan. Kauppa on aivan upea, henkilökunta todella tuntee asiansa. Juuri nyt meillä on menossa pussillinen Johan&Nyströmin Espresso La Bombaa. Voimakas ja maanmakuinen makupommi, jossa on hiven kaakaonmakua ja matala happoisuus. Kahvi  kannuun, vedet päälle ja sitten haudutetaan kaksi minuuttia. Vaalenapunainen Niisku-neiti-muki on tämänhetkinen ehdoton suosikkini! Muki puolilleen laktoositonta, kevytrasvaista maitoa ja 30 s mikrossa. Kuuma kahvi joukkoon, nopea sekoitus ja aah... Juomavalmista.

Haistelua joka vaiheessa kannustetaan, sekä valmis kahvi että jauhetut/kokonaiset kahvipavut tuoksuvat taivaallisilta.

Hyvin valmistettu, laadukas kahvi - jokapäiväinen luksukseni.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0