Laskiaispullan päivä

Tuo laskiaistiistaiksikin kutsuttu :)

Mieheni, ihana rakkaani, lähti työpaikalleen kahden maissa eli siis keskellä yötä. Soitteli juuri lähtevänsä kohta kotia päin. Teretulemast, johon tuota on kaivattukin. Montakohan laskiaispullaa näki Vetekattenilla päivänvalon tänään? Lounasaikaan valmista oli kuulemma tullut 8000 valmiin yksilön verran, joten oletan kokonaismäärän tuplaantuneen sen jälkeen.

Ruotsalaisen maun mukaan laskiaispullissa, eli semloissa, pitää olla mantelimassaa ja kermaa. Suomalaisista hilloversioista ei olla kuultukaan. Mantelimassaan sekoitetaan yleensä vähän vaniljakreemiä tai jotain vastaavaa, ettei suutuntuma jäisi niin kuivaksi ja jotta massa olisi helpompi pursottaa pullalle. Kermaankin sekoitetaan usein hitunen vaniljakastiketta tai vastaavaa, persoonaa antamaan. Ja onhan niitä liikkeellä suklaasemloja, viineritaikinaan tehtyjä pullia, pelkästään mantelimassalla täytettyjä jne. Myös kokoja on monenlaisia, on kranssia, minisemlaa ja jättipullaa. Ruotsalaiset ottavat semlansa tosissaan ja 95% niistä ostetaan konditoriasta tai kaupasta, itsetehty ei ole in.

Rakkaimpani työnantaja, Vetekatten, voitti laskiaispullatestin Svenska Dagbladetin suuressa laskiaispullatestissä tänä vuonna. Mums!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0