Leipuri Hiiva, hän asuu Kumputiellä...

Vierailimme vapaan pakkaspäivän iloksi Alla tiders bröd-messuilla Historiska Museetissa. Tuoksut olivat ihanat. Messut järjestettiin neljättä kertaa ja kävijöitä näytti riittävän. Tuntui siltä, että vierailijat olivat löytäneet messut näytteillepanijoita paremmin. Pöytiä ei nimittäin ollut puolta tusinaa enempää ja puolet niistäkin kovin ankeita.







Onneksi Vivels/Bageri Passion pani parastaan, tarjolla oli jumalaisen kauniita ja mielikuvitusrikkaita leipiä. Meidän mukaamme tarttuivat tomaatti-basilika, chili-juusto ja hapanjuureen tehty saksanpähkinäleipä. Hyllyyn jäivät odottamaan mm. mustikka-tuorejuusto, oliivi-mustapippuri, superherkullinen perunarieska ja todella upean värinen punajuurileipä. Maistiaisia sai kaikista kun vain kehtasi pyytää eikä festaritarjous kolme leipää 120 kruunulla päätä huimannut.





Rakkaimpani lärpättäessä puolen maailman kanssa, hän tunsi tietenkin kaikki ja kaikki hänet, minä eksyin luomuvalmistaja Saltå Kvarnin tiskille (tyylikäs) maistelemaan oliiviöljyjä ja balsamicoja. Mukaan eksyivät kaksi vuotta kypsytetty Balsamico Invecchiato (mmm... leipää, oliiviöljyä ja tätä... mmm...) sekä valkoinen jälkiruokabalsamico. Pakko siis kipaista ostamaan jäätelöä tämän herkun seuralaiseksi, ihanan sitruunainen maku.

Festareilla valittiin myös Tukholman paras laskiaispulla, osallistujina oli 26 leipomoa, joista tuomaristo valitsi sokkotestillä voittajaksi Tössen perinteikkään leipomon. Onnea, Mathias! Rakkaimpani Vete-Katten tuli kolmoseksi.



Ostin myös Stinas Bagerista superihanan, megaherkullisen, törkeän hintaisen (99 kr) suklaa-banaanikuivakakkubrownieyhdistelmän. Mielettömän syntisen kosteaa, mums. Aion lohduttautua sillä, että tämän herkun voi pakastaa siivuina ja ottaa sitten tarvittaessa jälkiruoaksi (sen vaniljajäätelön ja valkoisen balsamicon kera).

Niitä leipiä tuli pari muutakin sitten loppujen lopuksi, ja Brunkebergs Bagerilla (omistaja/perustaja Helene on aivan supertähti) oli ihania västerbottenost-keksejä, joita en voinut vastustaa. Lopuksi oli vielä ihan must pysähtyä juusto- ja marmeladiostoksille NK:lle. Meillä syödään siis leipää koko ensi viikko :)


Kommentarer
Postat av: Carrie

A really nice and interesting post! Is it possible to add "share via FB" button to your blog? Sometimes it´d be nice to share your posts, such as this one with some of my friends...

2012-02-05 @ 17:10:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0