Hyvää oli...

...tosikin hyvää. Kävimme siis tänään työporukalla syömässä ja juomassa Stureplansgruppenin uusimmassa, Escalier-ravintolassa. Se sijaitsee Gateaun vanhoissa, remontoiduissa tiloissa Sturegallerianissa.

Alkuruoaksi västerbottenjuustolettu ja tilbehöörit eli kalix-mätiä, smetanaa ja sipulia, juomana Philipponatin rose.



Pääruoaksi uunissa valmistettua ruijanpallasta, päällä hiillostettua ruohosipulia, mukana menossa myös ihania jyväjuttuja sitrusmauilla. Fantastisen hyvää kalaa, muhevaa ja "lihaisaa" sekä todella maukasta, mukavan hapanta lisuketta. Täydet pisteet. Juomana Perrier Jouetin brutia.







Jälkiruokaan kohdistuivat aivan valtavat odotukset, se kuulosti superherkulliselta. Pettymys oli valtava kun se saapui, pieni lautanen, jolla pari surkeaa piiperrystä. Snif. Meinasi kyynel tulla silmäkulmaan. Onneksi iso-M esimieheni pelasti naisen pulasta ja tilasi minulle toisen samanlaisen. Joukossa on voimaa...



Lautasen sisällöstä: mustikat ja punaviinimarjat siikseen, ne nyt ovat aina hyviä = marjoja. Valkoinen neliö on vaahtokarkkia, ei maistunut miltään, tuntui limaiselta. Ruskea neliö on tryffeli, hyvä konsistenssi, perustummasuklaamaku. Vasemmanpuoleinen neliö on madelma-lakritsimarmeladi, tosi kirpeä, liian kiinteä. Valkoiset palaset ovat macadamia-pähkinää, joka oli sokerikuorrutettu = turhaa.

Parasta antia oli kanelilla maustettu ihana mini-madeleine. Toisella kierroksella herkku oli uunituore ja vielä hivenen lämmin, vieden minut "kadonnutta aikaa etsimään".



Jälkiruokajuoma oli täydellinen itävaltalainen eiswein.


Kommentarer
Postat av: Carrie

OMG, that starter! oh, and the main dish! ah, sounds, and looks delish!

2012-03-13 @ 21:30:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0