Voi voi voi...

Valmistelin hieman juhannuksen juhlintaa, kävin suurruokakaupassa. Meni pari tuntia, hyvästä listasta huolimatta. Huomisillan to-do-lista tuntui maailman pisimmältä, aloittelin siksi hieman jo tänä iltana kun puhtia tuntui yllättävästi riittävän. Iltaruoalle ajattelin grillimuonan seuralaiseksi näkkileipää ja voita, hyvin ruotsalaista. Koska en tod. jaksa olla niin "kotirouvamainen" kuin on muotia ja ruveta leipomaan omaa näkkileipääni, satsasin sitten siihen toiseen ja pyöräytin kasaan "oman" voin.
 
Prosessi kesti alusta loppuun reilun vartin ja hoitui pääasiallisesti sähkövatkaimen avulla. Kulhoon kaksi purkkia luomukuohukermaa, vispataan ahkerasti kunnes kerma leikkaa muruiksi ja neste irtoaa. Metallisiivilä esiin, siihen jokin luonnonmateriaalia oleva rätti ja mönjät perään. Annetaan valua hetki, sitten puristetaan kankaan avulla loput nesteet irti voinpallukasta. Kangas irti ja voi pestään viimeisistä heranrippeistä kylmän veden alla. Tästä kermamäärästä 6 dl tuli kaksi isohkoa voipallukkaa, laitoin molempiin jonkin verran suolaa ja lisäksi toiseen valkosipulia ja tuoretta timjamia.
 
Käärin pallukat takaisin pesemiini kankaanpalasiin ja sitten vain jääkaappiin. Kovettuvat kuulemma melkolailla ja kannatta siksi ottaa esille hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Ajattelin laittaa tarjottavat pienille lautasille, toisen päälle reilusti sormisuolaa ja toisen päälle timjaminoksan, viereen pari valkosipulinkynttä. Eiköhän se mene viesti perille. Ja toivottavasti on hyvää :) raportti mausta seuraa myöhemmin.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0