Suklaisia askareita

Pariisin suklaamessujen inspiroimana ajattelin tehdä suklaisia herkkuja joulupukin konttiin. Ja juu, tarkoituksenani on patistella myös mies mukaan avuksi, jospa sitä ottamalla entisen ammatilaisen avuksi välttäisi pahimmat sudenkuopat alkutaipaleella. Mietin suklaalevyjen tekemistä, kivoja ja helppoja, näyttävännäköisiä mutta isoja. Täytettäviä kuulia taas on vaikea hankkia yksityishenkilönä pieniä määriä. Omien muottien valaminen tuntui turhan korkealiitoiselta.
 
 
Lantit, that's it. Kauniita ja hauskoja, saa montaa eri makua. Ostin messuilta pari erimallista silikonimuottia, niillä pääsee hyvin alkuun. Miehen entiseltä työnantajalta sain ostaa hieman hyvälaatuista suklaata (sisäänostohinnalla, ilman alv:ia, hih hih). Belcoladen maitosuklaata, makean toffeisan, pähkinäinen maku, Valrhonan tummaa, hedelmäisen täyteläistä suklaata sekä vähän Valrhonan Opalys-valkoista suklaata piristykseksi joukkoon. Lantteihin tulee makua paahdetuista pähkinöistä ja siemenistä, mausteita kuten kanelista ja lakritsista sekä kuivatuista marjoista.
 
 
Mies temperoi suklaan mikrossa (kuulemma helppoa) ja lätkäytti suklaan muotteihin, minä koristelin. Maistelun hoidimme yhdessä. Kaikki makukombot eivät toimineet tai maistuneet tarpeeksi, ehkä pitää tehdä vielä toimen erä. Joku ilta pitää vielä askarrella rasiat herkuille. Hyvä tulee.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: ullis

Mums, näyttää hyvältä ja varmasti maistuu myös hyvältä😊😋

2013-11-24 @ 15:46:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0